Asociaţia Internaţională de Transport Public (UITP) şi Asociaţia pentru Mobilitate Metropolitană – Club Metropolitan (AMM) organizează workshopul „Finanţarea şi modernizarea transportului urban pe şină în Europa Centrală şi de Est 2014-2020” în data de 26 martie 2014, la Oradea (Primăria Oradea).

Acest workshop internaţional va aduna experţi din domeniul transportului urban pe şină, mobilităţii şi bancar pentru a discuta soluţii pentru modernizarea şi finanţarea tramvaielor şi metroului uşor în regiunea Europei Centrale şi de Est. De asemenea, va aduna experţi şi profesionişti reprezentând operatorii, autorităţile, industria şi organizaţiile internaţionale care se vor întâlni pentru a face schimb de experienţă şi expertiză superioară în domeniul mobilităţii urbane, finanţării, precum şi dezvoltării şi achiziţiei de infrastructură şi material rulant. Acest workshop reprezintă o şansă unică pentru a înţelege dinamica transportului urban pe şină în regiune, dar şi pentru a întâlni şi relaţiona cu cei mai buni actori din sectorul de transport public din această parte a Europei.

Noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene a început de curând cu peste 181 de miliarde de euro transferaţi direct către regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE). Între 5-8% din această sumă va fi investită în proiectele de dezvoltare a transportului public integrat. Prin urmare, este o provocare uriaşă pentru operatori, factorii de decizie şi pentru industria din regiune de a investi, canaliza şi folosi resursele disponibile astfel încât transportul urban şi regional să devină mai durabil, eficient din punct de vedere tehnologic şi financiar.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.uitp.org